Bio-Kultura mestcompost + losse zakken

 36,30 229,95 incl. btw

Bio-Kultura mestcompost + losse zakken

 36,30 229,95 incl. btw

Bio-Kultura mestcompost + losse zakken een Big Bag van 1 m3 met 4 zakken Potgrond, Mestcompost, Tuinaarde of 1 zak van 20 kilo kleimineralen van Bio-Kultura in 1 bestelling.

Bio-Kultura mestcompost + losse zakken

Bio-Kultura mestcompost + losse zakken is nu op veler verzoek verkrijgbaar! U kunt nu een Big-Bag met een inhoud van 1 m³ bestellen en  die combineren met 4 zakken Bio-Kultura tuinaarde, mestcompost, potgrond of kleimineralen. Deze combinatie aanbieding is extra voordelig en u heeft in één keer alles in huis.

Bodemleven is heel belangrijk

Een gezonde bodem zit vol met leven, niet alleen met wormen en insecten, maar ook met een duizelingwekkende hoeveelheid bacteriën, schimmels, en andere micro-organismen. Wanneer we chemische middelen gebruiken, schaden we het microbiële leven dat gezonde planten ondersteunt. Daarnaast worden we in toenemende mate afhankelijk van een arsenaal aan kunstmatige substanties, waarvan vele giftig zijn voor mensen en andere levensvormen. Er is een alternatief voor deze ongewenste vicieuze cirkel: werken op een manier die het bodemvoedselweb versterkt in plaats van schaadt. Bodemleven brengt u eenvoudig aan met de Micro-organismen van vloeibare Microferm

Planten en het bodemvoedselweb

Planten halen niet alleen voedingstoffen uit de bodem. Een groot deel van de energie die de plant opwekt met fotosynthese brengt de plant naar de bodem. Deze koolwaterstoffen (suikers) voeden het bodemleven en dit bodemleven maakt op zijn beurt allerlei voedingstoffen beschikbaar voor de plant. Een soort ruilhandel dus.

Bacteriën

Bacteriën zijn overal en dus ook in de bodem. Ze zijn cruciaal in het leven van planten. Ze zijn de oudste levensvorm op aarde en in een theelepel bodem kun je er miljoenen vinden. De koolhydraten die planten uitscheiden, zijn voor veel bacteriën hun favoriete voedsel. Zodoende zijn er in de nabijheid van plantenwortels gigantische populaties te vinden. Het voeden van deze bacteriën doet de plant met een doel. Bacteriën breken namelijk stoffen af en slaan deze op. Wanneer bacteriën sterven of worden opgegeten en uitgescheiden, komen deze stoffen beschikbaar voor planten.

Schimmels

Bij bodemschimmels denkt men vaak direct aan paddenstoelen, maar veel schimmels zijn helemaal niet zichtbaar met het blote oog. Schimmels zoals bijvoorbeeld mycorrhizae spelen een sleutelrol in de bodem.  Een theelepel met goede bodem kan een paar meter aan schimmeldraden bevatten. Omdat schimmels groeien als een soort draadjes kunnen zij voedingstoffen over afstanden vervoeren. Sommige schimmels ruilen nutriënten uit met planten waar de plant zelf niet bij kan, of die de plant zelf niet beschikbaar kan maken. Op deze manier vergroot de plant het bereik en de diversiteit van voedingstoffenopname in de bodem door planten. Sommige soorten bacteriën en schimmels kunnen vitamines en antibiotica produceren die ziekteverwekkers onschadelijk maken.

Bio-Kultura mestcompost + losse zakken bezorgen in België?

Deze producten worden op een Pallet verzonden. In België heeft dat een toeslag tot gevolg.

  • Postcode gebied België, Zone 1. postcode 1000 t/m 3999 + 9000 t/m 9999
  • Gebied Postcode België, Zone 2. Postcode 4000 t/m 4699 + 5000 t/m 5399 + 7000 t/m 8999 + 6000 t/m 6399
  • Postcode gebied België, Zone 3: Postcodegebied 4700 t/m 4999 + 5500 t/m 5699 + 6400 t/m 6999

U kunt deze toeslag aangeven bij het bestellen.

Bio-Kultura mestcompost + losse zakken bezorgen met een Kooi-aap?

De pallets en Big-bags worden verstuurd met een vrachtwagen op een pallet. Deze worden altijd zo dicht mogelijk bij het afleveradres gelost. Hierbij moet een grote vrachtwagen ongehinderd kunnen komen.  De pallets worden met een elektrische hand palletwagen gelost. Deze kan alleen over een verhard terrein rijden. Een smal tuinpaadje, gazon, grind etc. zijn geen mogelijkheden om te rijden met deze palletwagen. Mocht u verder van de weg toch een big-bag geleverd willen hebben, dan kunt u gebruik maken van een kooi-aap. Deze kooi-aap is wel ruim 2 meter breed, maar kan wel weer wat makkelijker over een half verhard pad rijden. In sommige gevallen kunt u gebruik maken van een Kooi-aap. Deze service moet u apart bestellen. De kosten hiervoor bedragen €  21,20 per afleveradres. U kunt dit als optie bestellen tijdens uw bestelling.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Leverancier

Hoeveelheid

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Verpakking

Kleur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bio-Kultura mestcompost + losse zakken” te beoordelen
Andere suggesties…